Качването на килограми се отразява добре на Тайсън Фюри в последните му две битки. Непобеденият шампион на WBC в тежка категория излезе 123 кг при реванша си с Дионте Уайлдър през февруари 2020-та - с 6 кг повече от първия им двубой който завърши с равенство през 2018-та. При третия им двубой Фюри беше още по-тежък - 125 кг. Тогава той спечели с нокаут в 11-тия рунд.

След като усети плюсовете от повечето маса, Фюри обеща да излезе още по-тежък при двубоя си с Дилиън Уайт на 23-ти април в Лондон.

"Ще се опитам да изляза рекордно тежък в тази битка," сподели Фюри. "За най-големият двубой, за най-голямата публика, ще видите най-големият Фюри. Ще бъда като планина."

Франк Уорън сподели, че са продадени 85 000 билета още в първите три часа от пускането им. На стадион "Уембли" се очакват около 100 000 зрители.

Фюри се закани, че ще бъде най-тежкия шампион при тежките. Това обаче е сериозно предизвикателство, тъй като Николай Валуев тежеше над 146 кг при двубоя си с Джон Руиз през декември 2005-та.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове