През тази година, конкурсът Автомобил на годината на България, организиран от Прес Авто Клуб България, отбелязва четвърт век от първото си издание.

Изданието 2022 година на надпреварата вече има и своите финалисти, формиращи петици в шест основни категории. Победителите във всяка една от тях ще има възможност да грабне крайното отличие, а именно Кола на годината на България.

В категорията Лек автомобил, финалистите са BMW i4, Hyundai i20, Mercedes C-Class, Peugeot 308 и Skoda Fabia.

В изключително популярната и доминираща европейския пазар категория на Кросовър (SUV), петицата е формирана от DS4 Crossback, Nissan Qashqai, Opel Mokka, Renault Arkana и Volkswagen Taigo.

Най-добро решение за ежедневна мобилност в градска среда- Градски автомобил на годината 2022, ще бъде определено между кандидатурите на Dacia Spring, Fiat 500e, Honda E, Hyundai i20 и Skoda Fabia.

Отличието Електромобил на годината 2022 на България ще отиде при един от петте- BMW iX, Dacia Spring, Hyundai IONIQ 5, Skoda ENYAQ и Volkswagen ID.4.

При луксозните, във финалната част на конкурса ще участват Audi Q4 e-tron, BMW iX, BMW M3/M4, Mercedes EQS и Range Rover.

В профилираната Високопроходими, номинациите са за Ford Explorer, Jeep Compass, Range Rover, Ram 1500 и Subaru Outback.

Имената на победителите в основните категории на конкурса Автомобил на годината 2022 на България, както и това на спечелилият отличието Кола на годината 2022 на България, ще станат известни в четвъртък вечерта.

*Конкурсът "АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА 2022 на БЪЛГАРИЯ“ се провежда в партньорство с Уникредит Лизинг и специалистът в областта на авторепаратурните услуги Лазурит 94.