Григор Димитров направи прогрес с 10 позиции в ранглистата и от днес е № 25 в света. Това стана факт благодарение на силното представяне на Димитров в първия за сезона Мастърс 1000 турнир – този в Индиън Уелс, който приключи в неделя. В Калифорния най-добрият български тенисист достигна четвъртфиналите, където отстъпи на Андрей Рубльов, а спечелените точки го върнаха в "Топ 30" на класацията.

Втората ни ракета Димитър Кузманов също бележи прогрес, но с две позиции, до № 191 в света. Тази седмица българинът ще участва на турнир от Чаланджър сериите в хърватския град Задар. Кузманов е поставен под № 7 в схемата.

В топ 10 също настъпиха промени. Новак Джокович се завърна на върха с 8465 точки. Той изпревари с 20 точки Даниил Медведев, който се задържа три седмици като номер 1. Рафаел Надал, който през януари спечели откритото първенство на Австралия, прогресира до третото място със 7715 точки, след като достигна финала в Индиън Уелс.

Тейлър Фритц, който спечели трофея в Индиън Уелс за първата си Мастърс 1000 титла, се изкачи до рекордното в кариерата си осмо място с 3875 точки.