Радослав Росенов се класира за 1/4-финалите на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия. Носителят на Купа "Странджа“ от миналия месец дебютира с категорична победа на шампионата. В категория до 60 килограма 18-годишният ни талант наложи волята си над арменеца Артур Сахакян с 4:1 гласа.

Росенов демонстрира познатия стил с много бързо движение по ринга и рязка смяна на посоките. Той нанесе серия от точни попадения в първите два рунда, което му осигури комфортна преднина в съдийските карти. В третата част националът ни намали малко оборотите, което позволи на съперника му също да запише няколко точни удара, но не и да се надява на обрат.

За място на полуфинал Росенов ще се изправи срещу Мариан Чириак (Румъния). Мачът им ще бъде в следобедната сесия на 19 март.

Във вечерната сесия днес ще има още два двубоя с българско участие. На ринг Б Николай Маринов (57 кг) ще боксира във втория мач от програмата. Около 19:15 часа националът ни ще срещне Хуан Морено (Испания). В категория до 54 килограма Ясен Радев ще стартира участието си на ринг А. Той ще се изправи срещу Ибраим Букедем (Франция), а мачът им е четвърти и се очаква да се проведе окоро 19:45 часа.