Предстоят реваншите от осминафиналната фаза в Лига Европа тази вечер. Осем отбора ще продължат битката за трофея, а други осем ще се сбогуват с турнира. В първите мачове се получиха доста интересни резултати и почти никой от двубоите не може да се нарече решен, особено след отмяната на правилото за голове на чужд терен.

Мачът, който приковава вниманието на неутралните зрители, е между Галатасарай и Барселона. Каталунците не успяха да вземат аванс на свой терен в първия двубой, който завърши 0:0. Така че днес испанският гранд е поставен до стената и ще трябва да търси задължителна победа в Истанбул.

Друг интересен сблъсък е този между Уест Хем и Севиля. Шесткратният шампион в турнира спечели само с 1:0 на "Рамон Санчес Писхуан" и битката съвсем не е решена. "Чуковете" са изключително стабилен отбор, което си личи от изявите им в Премиър лийг през последните два сезона.

Не по-малко интересен е мачът между Байер (Леверкузен) и Аталанта. Двата тима направиха голово шоу в първия мач в Бергамо, като тогава италианците спечелиха с 3:2. Този резултат оставя интригата жива за реванша, а Байер със сигурност има достатъчно качества да спечели днес на "Бай Арена" и да обърнат нещата в своя полза.