Женският отбор на ЦСКА си спечели правото да се бори за шампионската титла в Демакс Лига, след като в трети полуфинален сблъсък срещу Казанлък Волей се наложи с 3-1 срещу своя опонент. Двата отбора си размениха по победа и загуба в полуфиналната плейофна серия за сезон 2021/2022, но след “игра на котка и мишка", “армейките" ще срещнат на финала хегемона от Марица Волей. Маринчанки ще се борят за осма поредна титла на България, а най-интересните сблъсъци започват на 24-ти март, като се играе отново до две победи от три мача.

Още първият гейм загатна за оспорван и интересен двубой. Както ЦСКА, така и Казанлък стартираха концентрирани в мача, но след преследване “точка-за-точка", “Розите" от Казанлък отвориха двубоя в своя полза.

“Армейките" показаха здрава воля и мотивация в последвалите три гейма. Във втория сет, момичетата на Антония Зетова поведоха от самото начало и не позволиха на опонентките си да вземат инициативата.

След като изравниха с 1-1, “червените" стъпиха по-уверено в третия гейм, и закономерно затвориха частта в своя полза. Вдъхновени, момичетата от ЦСКА не срещнаха трудности в последния сет и подпечатаха билета си за финалите.