Днес трябваше да се проведе конгреса на Българския футболен съюз, който бе отложен на първи март от централата, тъй като има няколко дела от опозицията срещу вписването на Борислав Михайлов след последния конгрес на 12 октомври миналата година. Димитър Бербатов и екипа му обаче са сигурни, че в зала № 3 на НДК ще има конгрес, който ще бъде спечелен от голмайстор № 1 на България. Бившата звезда на Манчестър Юнайтед дори призова няколко пъти клубовете да бъдат петък сутринта пред НДК, като от щаба на 41-годишния благоевградчанин очакват между 80 и 100 клуба.

От централата пък не спряха да повтарят, че конгрес няма да има на 18-и март и клубовете да не идват в София. Факт е обаче, че залата е запазена и ще бъде използвана от представители на БФС за конференция между тях. В нея ще може да се влиза единствено с покани, като се очакват да присъстват сериозна част от служителите на БФС в Бояна, както и представители на областните и зонални съвети на футболния съюз, но не и клубове.

Най-вероятно целта е да бъде обсъдена бъдеща стратегия или някакви подобрения в процеса на работа, които досегашното ръководство иска да приложи.

Това означа, че Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Петър Величков, Борислав Станков, Георги Градев и останалата част от екипа на Бербатов, както и клубовете пристигнали за Конгрес, въпреки официалното съобщение, че такъв няма да бъде провеждан, няма да бъдат допуснати в залата, в която вместо конгрес ще има конференция.