Бенфика поднесе една от изненадите на осминафиналите в Шампионската лига. Португалският гранд победи с 1:0 като гост Аякс след гол на Дарвин Нунес и намери място сред последните осем в турнира. Уругвайският нападател се разписа с глава в 77-ата минута след центриране на Алехандро Грималдо и прати тима си в следващата фаза.

Аякс беше фаворит не само заради равенството 2:2 в Лисабон, но и заради доста по-добрата си моментна форма. Тимът на Ерик тен Хаг доминираше в големи периоди от двубоя, но създаде сравнително малко чисти положения. Бенфика се защитаваше добре и дочака шанса си. Андре Онана не се намеси адекватно след центрирането на Грималдо и Нунес стана герой за португалците.

След гола Тен Хаг пусна Клаасен и Браян Броби, а Аякс се втурна във финален щурм. Нидерландците обсадиха наказателното поле на Бенфика, но еднообразните им центрирания не доведоха до нищо опасно за Влаходимос. Съдията Карлос Дел Серо Гранде даде 7 добавени минути, в които домакините не направиха нищо, а Яремчук пропусна да вкара второ попадение за Бенфика.