Манчестър Юнайтед и Атлетико Мадрид излизат от 22:00 часа на “Олд Трафорд" в реванш от осминафиналите на Шампионската лига, който е напълно непредвидим. Първият мач в испанската столица завърши 1:1, въпреки че Атлетико имаше осезаемо надмощие. Гол на резервата Антъни Еланга донесе ценното равенство на “червените дяволи", които ще разчитат на подкрепата на публиката на “Олд Трафорд" за крайния успех.

Фактът, че попаденията на чужд терен вече не дават предимство, е предпоставка да видим доста предпазлив подход от двата тима. И Юнайтед, и Атлетико имат сериозни проблеми в защита от началото на сезона и едва ли ще рискуват да се впуснат в атаки от началото. Хари Магуайър постоянно е критикуван, но съставът на английския гранд започва от него.

През уикенда Манчестър Юнайтед постигна много важна победа с 3:2 над Тотнъм и запази надеждите си за класиране в топ 4 на Премиър лийг. Кристиано Роналдо беше големият герой с хеттрик, който показа, отборът му продължава да е зависим от португалеца. Той е наказвал Атлетико общо 25 пъти с екипите на Реал Мадрид и Ювентус, като именно “дюшекчиите" са любимата му жертва.

В Атлетико почти нямат мач без допуснат гол от старта на кампанията и Диего Симеоне така и не успява да реши проблемите в тази зона. Атлетико е в серия от 4 поредни победи в Ла Лига, но съставът на Чоло Симеоне не може да бъде спокоен за мястото си в първата четворка.

Мадридчани стигаха поне до четвъртфинал в Шампионската лига в 5 от последните 8 сезона, а преди година отпаднаха на осминафиналите срещу друг тим от Англия - Челси, който след това вдигна трофея.