Звездата на Лацио Чиро Имобиле изтъкна важността на победата над Венеция и заяви, че очаква "ядосан отбор на Рома“ за предстоящото дерби на Рим в неделя между двата състава. Мачът е от 30-ия кръг на Серия А, като Лацио е пети във временното класиране с 49 точки, а Рома е седми с 48 в актива си. В последния си двубой Лацио победи Венеция с 1:0 с попадение именно на Имобиле от дузпа в 58-мата минута.

"Хубаво е, че победихме. Напоследък се справяме добре. Мачът беше труден, тъй като всички искат да печелят точки. Венеция игра добре и имаше няколко възможности за гол“, заяви пред Sky Sport Italia Чиро Имобиле.

"Лацио е отбор с голяма история и слава, създадена от големи шампиони. Опитвам се да взимам по нещо от всички“, каза Имобиле, който носеше капитанската лента в мача с Венеция.

"Сезонът е много тежък. Трябва да останем концентрирани, тъй като това е седмицата на дербито. Феновете очакват много от нас. Мисля, че ни чака един ядосан отбор на Рома след равенството, което направиха с Удинезе, но ние ще сме подготвени. Срещам много фенове на Рома, които ме молят да не играя. Но това са шеги, които си разменяме. Ще направим всичко възможно да спечелим“, коментира още Чиро Имобиле.