Чеченската звезда Хамзат Чимаев реши да се сравни с едни от най-големите звезди на UFC. "Borz" се представи много добре в първите си 4 битки за UFC, но въпреки това е обект на критики и съмнения. Много хора смятат, че Чимаев не е чак толкова добър, колкото го представят.

Хамзат спечели първите си 4 битки в UFC с приключване и грабна бонуси. Той спечели 2 битки в 2 различни категории в 10 дни и записа рекорд, който трудно ще бъде подобрен. Следващия месец Хамзат ще може да се докаже в битка с Гилбърт Бърнс.

Двамата ще се бият на UFC 273, което ще се проведе във Флорида. В тази среща Чимаев може да си заслужи шанс за титлата при добро представяне. В интервю за MMAJunkie Чимаев се сравни с големите в играта и призова за повече време:

"Кой друг спечели 10 победи с приключване в 10 битки ? Някои хора казват, че не съм се борил с този или онзи боец. Но нека поговорим за най-добрите.

Например Джон Джоунс, в първите си четири битки в UFC той понесе удари, а аз не съм.

В тези битки той не се представи най-добре. Макгрегър не се представи най-добре в първите си битки в UFC. Хабиб не се представи най-добре в дебютните си битки. Просто ми трябва време.“

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове