Днес ще се изиграят 5 мача от осминафиналите в Лига Европа. Тази фаза на турнира вече започна снощи с двубоите Порто - Лион - 0:1 и Бетис Айнтрахт (Франкфурт) 1:2. РБ Лайпциг се класира директно за четвъртфиналите заради служебното отстраняване на Спартак (Москва), а тази вечер ще проследим представянето на основните фаворити за трофея - Барселона и Севиля.

Барселона играе все по-силно и в плейофния кръг се справи с амбициозния Наполи. Сега каталунците ще имат значително по-лек съперник в лицето на Галатасарай. Турците са във втората половина на класирането в местното първенство и едва ли са способни да окажат сериозна съпротива на “Камп Ноу".

Севиля ще посрещне Уест Хем, който през сезона много добре балансира представянето си в Премиър лийг с това в Лига Европа. “Чуковете" са амбицирани да продължат похода си в турнира, но Севиля е рекордьор по спечелени трофеи от надпреварата и няма съмнение, че и тази година гледа към финала.

В двубоя между Аталанта и Байер (Леверкузен) няма изявен фаворит, но очакванията са за много голове. Брага и Монако сякаш са подценявани от повечето специалисти, но имат потенциал да стигнат далеч, а не по-малко интересен ще е мачът на “Айброкс" между Рейнджърс и Цървена звезда.