Фаб Файв записа драматична победа в регион Запад на ББЛ А група. В среща, изиграна тази вечер в столичната зала "Триадица“, тимът се наложи над Микс със 71:64 в мач с много интрига и обрати до последно.

След този двубой победителите днес запазват втората позиция във временното класиране с баланс 13-4. Загубата бе четвърта поредна за днешния им съперник, който е с 3-14.

Микс имаше предимство през цялата първа четвърт, но в края й баскетболистите на Калоян Василев обърнаха за 15:14. Символичните домакини бързо си върнаха водачеството през втория период, като дори дръпнаха и с 8 точки. Опонентът им обаче завърши по-силно и тази четвърт и на почивката отново имаше предимство – 31:27.

Играта продължи много равностойно и след паузата, като разликата така и не надвиши 5 точки, като преди последната част Фаб Файв бе напред с 48:46. Поредица от размени на водачеството белязаха и решителния период, като три минути преди края Микс водеше с 64:63. До края обаче тимът така и не успя да се разпише от игра, като баскетболистите в тъмни екипи измъкнаха успеха.

Те отбелязаха едва 3 тройки срещу 10 за съперника, но компенсираха с играта в подкошието (51 борби срещу 38).

Камен Атанасов завърши с 19 точки и 7 борби за победителите, но направи и 7 грешки. Дабъл-дабъл от 14 точки и 13 борби има Георги Кръстев.

За Микс Христо Бъчков бе над всички с 18 точки и 11 борби. Валентин Анакиев се отчете с 12 точки.