Градът на сините камъни ще бъде домакин на 49-то издание от поредицата "MAXFIGHT CHAMPIONSHIP“, което ще се проведе на 1-ви април в спортна зала "Васил Левски". Събитието отново ще предложи на феновете смесена файт карта с мачове във формат бокс, ММА, МАХ1 и К1.

На "МАКСФАЙТ 49“ ще се проведе финалът от К1 турнира, стартирал по време на 48-то издание от поредицата. Шампионът при 70-килограмовите ще стане ясен след сблъсъка между Александър Рибников и молдовецът Денис Тапу.



На "МАКСФАЙТ 49“ стартира и турнир по правилата на К1 но в категория до 77кг. Четирима състезатели да премерят сили, а победителите от двата мача ще играят финал на юбилейното 50-то издание от шампионата. Участници са четирима опитни кикбоксьори. 27-годишният Христо Христов от Варна вече записа участие в МАКСФАТ 48. Сребърният и бронзов медалист от световно и европейско първенство за аматьори, както и многократен шампион във всички стилове на кикбокса ще се изправи срещу един от тримата бойци – световният вицешампион по муай тай Константин Михайлов, балканският вицешампион Михаил Велчовски или молдовецът Валентин Паскали, който притежава статистика от 32 мача, 24 победи, 7 от които с нокаут. Жребий ще определи двойките след седмица.



В друг мач пък носителят на шампионския пояс на МАКСФАЙТ в стил К1 за категория до 67кг Драгомир Петров отново ще се качи на ринга, този път в родния си град Сливен. Драго Петров излиза в мач за защита на златния колан, атакуван от опитния молдовец Генадий Гитлан.

27-годишният Драгомир Петров е носител на поясите в няколко бойни организации, а преди това световен вицешампион по савате, бронзов медалист от Балканското първенство по кикбокс, четири пъти републикански шампион по муай тай и два път по кикбокс.



След почти три години отсъствие от професионалния ринг, се завръща и един от най-добрите български бойци Валентин Бенишев. В своята впечатляваща професионална ММА кариера до момента той има записани 17 победи и нито едно допуснато поражение. В категория до 70 кг европейският шампион по бойно самбо ще се изправи срещу бразилеца Пауло Роберто. 30-годишният Пауло, чието цяло име е Пауло Роберто Дантас Симоес също няма допусната загуба на професионалния ринг в ММА.