Локомотив (Пловдив) надви Берое с 2:0 в интригуващ сблъсък от 23-ия кръг на efbet Лига. "Смърфовете" стигнаха до успеха с дебютен гол на Преслав Боруков в 81-ата минута и Бирсент Карагарен в добавеното време. Боруков, който пристигна в Локомотив през зимния трансферен прозорец, беше точен за тима си с глава след добро центриране на Умарбаев. И двата тима доиграха мача с по десет души след червени картони на Симеон Мечев и Венсан Марсел.

Нападателят на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков даде любопитно интервю след края на срещата, в което каза, че сваля шапка на неговите съотборници, които са играли с човек по-малко половин час. Това обаче не бе така, тъй като първо Берое остана в намален състав след червен картон на Симеон Мечев в края на първата част, а в 60-ата минута и Марсел напусна преждевременно терена.

В отминалия кръг Берое загуби като гост от Арда, а Локо допусна поражение от градския си съперник Ботев в пловдивското дерби. Берое заема 7-ото място във временното класиране с 29 точки, а Локомотив е осми с точка по-малко.