Шампионът на България Лудогорец обърна Левски с гол в 90-ата минута на Пиерос Сотириу и спечели с 2:1 дербито от 23-ия кръг на в efbet Лига. Преди това Билал Бари вкара хубав гол в 20-ата минута след центриране на Хосе Кордоба. Алекс Сантана изравни в 62-ата минута, а кипърецът отново се прояви като спасител за “орлите" и донесе изключително ценната победа в 90-ата минута на редовното време.

Голмайсторът стори това и в понеделник, когато с попадение в 97-ата минута донесе трите точки във Враца. След двете поредни равенства на ЦСКА играчите на Анте Шимунджа вече водят с 8 точки пред основния си конкурент 8 мача преди края на сезона, което показва, че тази седмица може да се окаже и шампионската за "орлите", които видимо "летят" към 11-ата си поредна титла на България.

От началото на пролетния полусезон Лудогорец няма грешка под ръководството на новия си треньор Анте Шимунджа - пет победи за първенството и една за Купата на България. Поражението пък бе първо за Левски от края на октомври, като спря положителната серия от девет поредни мача в първенството на 26-кратните шампиони. "Зелените" имат вече 57 точки, докато "сините" останаха на пето място с 33 точки, като вече изостават на седем точки от третия Ботев (Пловдив).

Интересното е, че Левски остана в рекорден 18-и пореден мач без успех в шампионата срещу хегемона по родните терени през последното десетилетие.