Швейцарският милиардер Хансьорг Вис потвърди, че е получил оферта да закупи носителя на трофея в Шампионската лига Челси, потвърди самият той. Лондонският тим е собственост на руския олигарх Роман Абрамович, на когото вече бяха наложени санкции от правителството на Великобритания и забрана да влиза на територията на страната. Тази сутрин се появиха информации, че Абрамович прави опит максимално бързо да разпродаде имотите си, които притежава на територията на Великобритания, което бе потвърдено от Вис.

Самият той заяви, че във вторник, заедно с още трима бизнесмени, са получили предложение от Абрамович да купят Члси, но ще изчакат 4-5 дни, защото за момента той иска твърде много пари за клуба.

Абрамович е сред олигарските, които са подложени на огромен натиск след нахлуването на войските на Руската федерация на територията на Украйна в миналия четвъртък. Междувременно в Англия продължават призивите за налагане на все повече мерки срещу всички руски олигарси. Говорител на Абрамович призна в понеделник, че той се е ангажирал с намирането на мирен изход от конфликта и в момента посредничи между Русия и Украйна. Той предаде управлението на Челси на благотворителна организация близка до “сините", но прехвърлянето все още не се е случило.