Мeсец март започна ударно, с нова порция Ефбет Супер Волей, на която феновете на качествения волейбол в България успяха да се насладят този вторник.

Баба Марта се оказа благосклонна към Монтана Волей, Славия, Дунав Русе, Левски, Пирин, Хебър и Нефтохимик, които се поздравиха с успех в своите двубои от 17-ти кръг в мъжкия ни елит.

Maрек Юнион Ивкони 0-3 Монтана Волей (16-25, 20-25, 15-25)

Монтана Волей записа 13-ти успех в Ефбет Супер Волей, надигравайки като гост отбора на Марек Юнион Ивкони. Състезателите на Даниел Пеев доминираха на игрището през по-голямата част от двубоя, като единственото в началото на първия гейм, двата отбора показаха относително равнопоставена игра.

Монтанчани надиграха съперника на всички волейболни елементи. Докато в атака Марек опита да се задържи близо до съперника (34 на 28 успешни атаки в полза на Монтана), то на блок (15 на 2) и от сервис линият (четири на нула аса), тимът от северозапада напълно наложи волята си.

Капитанът на монтанчани Радослав Попов се отчете като най-резултатен играч с 19 точки до своето име, грабвайки наградата за най-полезен играч в мача.

Славия 3-1 Ботев Луковит (25-18, 18-25, 25-22, 25-20)

Столичният Славия успя да се наложи над Ботев Луковит след победа с 3-1 гейма в мач от 17-ти кръг в мъжкия ни елит. След като си размениха по един гейм с идентичен резултат, отборите влезнаха в решаваща битка в третия гейм, а домакините успяха да наложат волята си. По-добри и в четвъртия гейм, славистите се поздравиха с крайния успех, който е и шести за тях този сезон.

Повечето собствени грешки от страна на гостите (50 на 38) им изиграха лоша игра, оказващи се решаващи за развието на двубоя. Ботев надлъга Славия в атака (40 на 35 успешни атаки), а двата тима показаха равнопоставена игра от сервис линията (по два аса) и на блок (шест на пет в полза на “белите").

Иван Панков от Ботев стана топ реализатор (22т.), а за победителите най-много наниза Васил Николов (16т.), който грабна и приза за най-полезен играч.

Раковски 1964 1-3 Дунав (22-25, 25-22, 21-25, 20-25)

Дунав Русе се представи отлично в мача си срещу Раковски 1964, записвайки победа с 3-1 гейма. Подобно на двубоя “Славия - Ботев Луковит", и тук двата отбора поддържаха интригата до втория гейм, когато русенци взеха превес, печелейки следващите два гейма.

Играта беше изключително равнопоставена в атака - като Дунав успя да отбележи една точка повече от този компонент (46 на 45), а Раковски беше малко по-добър на сервис (шест на четири аса) и на блок (11 на девет).

Най-резултатен стана Евгени Скилиранеко от Ботев с 19 точки, а за победителите най-добър беше Иван Стефанов с 18.

Пирин 3-0 Сливнишки герой (25-21, 25-21, 25-22)

Пирин записа 15-та победа в Ефбет Супер Волей след като надделя над отбора на Сливнишки герой. Въпреки че гостите от Сливница се бориха във всеки един от геймовете, състезателите на Благовест Катранджиев бяха по-прецизни в решаващите моменти.

Тимът от Разлог доминира в атака (51 на 33 атаки) и записа три аса (към един). Сливнишки герой беше малко по-добър на блок (девет към пет), но допусна повече грешки (21 на 16).

Спас Байрев беше избран за най-полезен играч, като записа 20точки в своя актив.

Хебър Пазарджик 3-0 Локомотив Пд (25-13, 25-21, 25-18)

Шампионите от Хебър Пазарджик не срещнаха никакви трудности в двубоя си срещу Локомотив Пд, надигравайки съперника с 3-0.

Носителите на Купа България 2022 диктуваха случващото се на терена и безапелационно наложиха волята си, като остават непобеденият лидер във временното класиране в мъжкия ни елит.

Статистически, “тигрите" завършиха с 40 атаки (на 25) и осем блока (на четири). Пазарджиклии успяха да запишат и повече точки на база противниковите грешки - 26 на 20. Единственият елемент, на който гостите бяха малко по-добри беше представянето им на сервис линията - те отбелязаха три аса, а Хебър само един.

Пламен Шекерджиев стана топ реализатор, завършвайки с 13 точки.