Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира предстоящото дерби с Интер от полуфиналите на Купата на Италия, както и оставащите мачове до края на сезона в Серия "А".

“Това е само първият двубой, но е важна стъпка. Помощта на нашите фенове ще бъде решаваща. Намираме се в ключовия момент на сезона. През последните две години и половина изминахме невероятен път, но от значение е само това, което ще направим отсега нататък. Можем да бъдем по-добри от това, което показахме в последните два мача. Направихме много и сега е време да съберем плодовете на нашия труд. Предстои ни последната и най-важна стъпка - да се превърнем в шампиони. Класирането показва, че първенството е доста оспорвано. Сезонът е труден за всички и няма фаворити в дербито. Тези, които спечелят повече дуели, ще имат по-голям шанс за победа. Седмицата е важна, но не и решаваща. Ще има реванш за Купата, а след двубоя ни с Наполи ще има още 10 мача в Серия "А".

Числата не лъжат, имахме трудности. Не успяхме да решим някои мачове, а трябваше да имаме по-голям контрол. Всичко може да се случи, когато се защитаваш в дълбочина. Трябва да бъдем по-агресивни, когато не владеем топката. Справяме се добре, когато играем с пълна газ, но трябва да се подобрим в определени ситуации особено когато съперниците ни изчакват. Анализирахме какво не ни се получава и сме готови утре да приложим това, което сме научили. Не знам колко точки ще са необходими за титлата. Първите пет отбора са в надпреварата за нея, както и за място в Шампионската лига. Всеки намали малко темпото. Остават 11 мача, всеки от които ще бъде труден. Със сигурност ще бъдат нужни повече от 80 точки", заяви Пиоли на днешната си пресконференция.