Ярослав Амосов остава в Украйна, за да защитава родината си. Шампионът на Bellator в полусредна категория обясни в събота вечер във видео, публикувано в неговия профил в Инстаграм, че е евакуирал семейството си в "безопасна зона“.

Той планира да остане в Украйна, за да се бие за страната си, тъй като конфликтът с Русия продължава да ескалира. 28-годишният Амосов (26-0) е от украинския град Ирпин, разположен близо до столицата Киев. В неделя имаше съобщения за тежък пожар в близост до Ирпин.

Ето какво каза Амосов във видеото, което пусна:

"Ние сме в истинска война. Не мога да разбера онези хора, които не вярват, че руските войски са влезли в Украйна. Виждам го с очите си, чувам го. Тук се случват ужасни неща. Ние можем да се справим.

Вероятно мнозина ще си помислят, че съм избягал, крия се или нещо подобно, но това не е така. Заведох семейството си в безопасната зона. Върнах се и ще защитавам тази държава, както мога, с каквото мога.

Русия дойде в нашата къща и започна война тук. Много хора загиват - невинни, жени и деца. Трябва да защитим тази държава и успяваме, приятели. И ще успеем, защото истината е зад гърба ни.

Приятели, обединявайте се, помагайте си и всичко ще бъде наред с нас. Истината е наша и победата също ще бъде наша."

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове