До момента нито един от водещите ни клубове не е получил покана за евентуално участие в готвения от Роман Абрамович нов футболен турнир в Източна Европа, показа проверка на NOVSPORT. Вчера се появи информация, че досегашният собственик на Челси иска да създаде лига, в която да участват отбори от Русия, Сърбия, Израел и България. Цитираха се имената на ЦСКА (Москва), Спартак (Москва), Зенит, Цървена звезда, Партизан, Войводина, Макаби (Тел Авив), Апоел (Тел Авив), Левски, Лудогорец и ЦСКА.

И от трите ни отбора бяха категорични, че никой не се е свързвал с тях с подобно предложение и са научили за готвения от Абрамович турнир от медиите. Създаването на тази лига към този момент е абсолютно невъзможно, защото ФИФА и УЕФА изхвърлиха руските отбори от всички състезания под своята егида заради войната в Украйна.

Това означава, че няма как нито един от горе цитираните клубове да приеме участие в подобен нов турнир, защото това би довело до огромни санкции от страна на двете организации. Хипопетично може да се мисли за някаква лига под егидата на Абрамович едва след завършване на войната и постигане на приемливо за международната общност дълготрайно решение на конфликта.