Много съм доволен от цялото трудолюбие, което тя показа през последните 5 месеца. Беше изключително стриктна, професионалист и спазваше всички задания, които ѝ бях дал. Много съм доволен от всичко, което направи на "Странджа“. Радостен съм, че се пречупи и повярва в себе си, за да търси по-близката дистанция и да усети силата, тъй като работихме много върху силата на удара. Всеки трети рунд, виждайки че водим в резултата, я карах да се сбива, а не да пази резултата, защото бях сигурен, че ще победи и се чувства добре.

Работихме много да хващаме и да връщаме удари. Справи се фантастично, но има много дълъг път, който трябва да извърви, за да станем безупречни и да стигнем върховете, за които мечтаем. Много работа имаме, има грешки, върху които трябва да работим. Не сме във върхова форма, има още какво да покажем, за да зарадваме българските привърженици на този прекрасен спорт.

Винаги съм критичен към моите състезатели и искам още. Много е далеч от това, което аз си представям, за да стигнем върховете. Вървим в правилна посока, искам да я поздравя за професионализма, но сме далеч от това, което ще покажем след една година.

Относно Световното първенство в Истанбул (през месец май), не тръгваме с голямата кошница, защото основната ни цел са Олимпийските игри в Париж. Сега ще поработим пак за груба сила и издръжливост. Нещата, за които не ни стигна времето, тъй като трябваше да се преструктурираме за "Странджата“. Мисля в края на месеца да участваме на поне един турнир.

Ще я взема в Шумен и Ботевград на републикански първенства, за да е постоянно до мен и да сме активни, да играе спаринги. За Световното не искам да се ангажирам с очаквания, каквото дойде, това ще е. Целта е Париж, работим дългосрочно. Трябва да изчистим още удара, динамиката с крака липсва още. Но Светлана е изключителен професионалист, има го бокса в нея.