Отборът на BWT Alpine F1 разкрива своя претендент за Световния шампионат на FIA Formula 1 през 2022 г. в града на светлините и родния град на Renault Group, Париж.

Главният изпълнителен директор на Renault Group Лука де Мео и главният изпълнителен директор на Alpine Лоран Роси представиха A522 в навечерието на най-голямата промяна в правилата в 72-годишната история на Formula 1

A522 може да се похвали с поразителна окраска, комбинираща историческото синьо на Alpine и емблематичните розови цветове на партньора BWT

Лука де Мео и Лоран Роси са придружени на сцената от новия директор на отбора Отмар Шафнауер

Естебан Окон и двукратният световен шампион Фернандо Алонсо са пилоти на отбора на Alpine за втори пореден сезон

Оскар Пиастри става резервен пилот на отбора през 2022 г. след спечелване на титлата във Formula 2 миналата година и повишение от Alpine Academy

Отборът на BWT Alpine F1 подчертава ценната подкрепа от страна на своя основен партньор BWT и премиум партньорите: bp Castrol, MAPFRE, Renault E-Tech и RCI Banque, както и портфолиото си от официални партньори, технически партньори и доставчици

Отборът на BWT Alpine F1 официално приветства на бял свят своя нов болид A522, поставяйки началото на нова ера за марката Alpine преди дългоочаквания старт на шампионата на FIA Formula 1 през 2022 г. A522 запазва поразителната си Alpine синя окраска, тази година съчетана с емблематичните розови цветове на BWT, наскоро обявеният основен партньор за 2022 г. Отборът на BWT Alpine F1 представи и "обърната“ разцветка с розово като основен цвят. Тази уникална окраска ще бъде използвана за първите две състезания от сезона, подчертавайки новото партньорство с партньора BWT.

Водещи на представянето на втория Formula 1 болид в историята на BWT Alpine F1 бяха главният изпълнителен директор на Alpine Лоран Роси, главният изпълнителен директор на Renault Group, Лука де Мео, както и новоназначеният директор на отбора Отмар Шафнауер. Пилотите Естебан Окон и Фернандо Алонсо също бяха на разположение, за да разкрият пред света дългоочаквания A522. Обновеният екип ще се стреми към по-нататъшно развитие през 2022 г., след като Alpine впечатли в дебютния си сезон във Formula 1 миналата година.

Наскоро повишеното и опитно дуо Пат Фрай, главен технически директор, и Мат Харман, технически директор, ще продължават да ръководят техническите екипи в Енстоун. От другата страна на канала във Вири, екипът наскоро назначи Бруно Фамин за изпълнителен директор на Alpine Racing, натоварен със задачата да увеличи максимално производителността на двигателя и интегрирането му върху шасито.

Служителите и в двете фабрики са работили без прекъсване през последните 18 месеца, за да финализират A522 на фона на радикални промени в регулациите, въведени от сезон 2022 г. Сътрудничеството между двете бази е от ключово значение за създаването на A522. Наред с изцяло новото шаси и автомобилна конструкция, екипът с гордост демонстрира изцяло новия си захранващ агрегат RE22, отбелязвайки още една глава от прославеното наследство на френския производител на автомобили във Formula 1. Спецификацията и опаковката на двигателя предоставят на екипа допълнителна свобода при оформянето на останалата част от автомобила за по-добро използване на най-новите технически разпоредби и адаптиране към новата спецификация на горивото, E10, като следващата стъпка на Formula 1 към устойчиви горива.

Отборът на BWT Alpine F1 запазва пилотския си състав за втори пореден сезон. Естебан – вече победител във Formula 1 състезание – навлиза в третата си поредна година зад волана на болид с Renault двигател, докато Фернандо се впуска в исторически и потенциално рекорден двадесети сезон във Formula 1.

Оскар Пиастри е официалният резервен пилот на отбора за 2022 г., след като завърши Alpine Academy миналата година. Австралийският пилот е шампион във FIA Formula 2 за 2021 г.

Утре Естебан и Фернандо ще седнат зад волана на A522 в снимачен ден на пистата в Браселона, преди да се впуснат в тестове преди старта на сезона по-късно през седмицата.