Черно море победи като гост Локомотив (София) с 3:0 на заснежения стадион "Васил Левски" в среща от 21-ия кръг на efbet Лига. Матиас Курьор (5) беше точен за гостите, а малко по-късно Илия Димитров пропусна да изравни от дузпа. Евгений Сердюк (29, 68) удвои, а през второто полувреме отбеляза и втория си гол. Обилен снеговалеж над столицата забави началото на срещата с няколко минути и дори постави провеждането й под съмнение. Заради снега не беше използвана системата ВАР.

"Моряците" са четвърти в класирането, като дръпнаха с три точки на петия Левски и са на една зад третия Ботев (Пловдив). Локомотив е сред последните в таблицата с 19 точки.

Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев обяви, че няма да прави промени на треньорския пост, въпреки че е притеснен от класирането на "железничарите" към момента.

Днес в 17:30 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград местният Пирин приема Арда в последния мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Това е пряк сблъсък между два от конкурентите за оцеляване в елита, така че мачът се очертава да бъде с изключително голям заряд, а трите точки ще бъдат с двойна цена.