Спортист Своге спечели и второто дерби с Фаб Файв в регион Запад на ББЛ А група, побеждавайки го с 83:79 тази вечер в столичната зала "Триадица“. Мачът бе много оспорван, като победителят не бе ясен до последно.

Победата бе десета за Спортист от началото на сезона и втора поредна срещу този съперник, като тимът има и пет загуби. Фаб Файв вече е с баланс 11-4.

Двубоят започна сравнително равностойно, но след това гостите започнаха да трупат разлика и след десет минути игра водеха с 25:18. През втория период играта продължи кош за кош, като баскетболистите на Емил Горанов поддържаха крехък аванс и на почивката бяха напред с 45:39.

Мачът продължи да бъде много оспорван и след паузата. Фаб Файв стигна до пълен обрат, но не успя да задържи дълго преднината си и заключителната четвърт започна при 67:64 за Спортист. Драмата продължи до последно, но отборът от Своге успя да измъкне успеха в самия край.

Борис Матраков бе над всички за победителите с 22 точки и 12 борби. Иван Ценов реализира 14 точки, с 12 е Джими Хънт. Симеон Ценов се отчете с 11, а дабъл-дабъл записа и Мартин Раднев – 10 точки и 11 борби.

За съперника водещ реализатор с 21 точки стана Георги Кръстев. Камен Атанасов е с 19 точки и 10 борби, а Мартин Горунов завърши с 18 точки и 7 борби.