Отборите на Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед се изправят тази вечер от 22,00 часа в първи двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига. Атлетико стигна до тази фаза в турнира за осми път през последните девет сезона, а “червените дяволи" не бяха участвали от сезон 2018/2019 година.

Треньорът на домакините Диего Симеоне има много проблеми около състава с контузени и наказани играчи. Аржентинецът ще разчита на бързината в атака, където разполага с играча като Жоао Феликс и Анхел Кореа, докато Луис Суарес и Антоан Гризман най-вероятно ще стартират от скамейката.

Колегата му Ралф Рангник няма чак такива проблеми със състава. За испанската столица не отпътува единствено контузеният Единсон Кавани. От първата минута ще стартира мегазвездата Кристиано Роналдо, който често е бележил срещу Атлетико в кариерата си. Срещу “дюшекчиите" той е изиграл 35 мача, в които е отбелязал 25 гола с 3 хеттрика и е дал девет асистенции.

Двата тима имат само един мач помежду си преди 30 години, когато Атлетико елиминира своя съперник във втория кръг на турнира за Купата на носителите на националните Купи с общ резултат 4:1. Очакванията и в двата лагера са, че днес едва ли ще стане ясно кой ще продължи, а съдбата на сблъсъка ще се реши едва след реванша на “Олд Трафорд".