Шампионите от Хебър отново надиграха отбора на Нефтохимик 2010, като в заключителен мач от 15-ти кръг в мъжкия ни елит се наложиха с категоричното 3-0 над бургаския тим. Така, “тигрите" от Пазарджик продължават уверено победния си ход в Ефбет Супер Волей, записвайки 14-та поредна победа. Въпреки че са с мач по-малко заради отложена среща, водят във временното класиране с 41 точки, като досега са загубили едва четири гейма в първенството. Нефтохимик пък са трети, с 35 точки, а пред тях са Пирин (Разлог).

Мачът се в зала “Васил Левски" в Пазарджик, а тимът, воден от Мартин Бланко Коста, успя да надвие противника в решителните моменти въпреки интензивната си програма, включваща и заключителни срещи от Шампионска лига миналата седмица. От отбора на Нефтохимик отсъстваха Николай Учиков, Николай Колев и Тодор Димитров.

Въпреки че свърши в три гейма, мачът донесе много емоции на феновете в Пазарджик, както и на онези пред екрани, които следяха на живо срещата по Диема Спорт 2.

След оспорвана битка в първия сет, и постоянно преследване в резултата, гостите от Бургас изпуснаха геймбол при 24-22. Хебър не позволи повече “притискане в стената" и със силен сервис (ас на Масари за последната точка), поведе в резултата.

След равенство при 13-13 във втория гейм, отново Масари записа важни точки, а в “тигрите" взеха инициативата и, водени от Брадли Гънтър, затвориха в своя полза. Повеждайки с 2-0, пазарджиклии бяха по-увереният тим и в последния гейм.

По-доброто представяне в атака (45 на 35) и от сервис (шест на два аса) се оказаха ключови за победата на Хебър, И двата тима обаче завършиха с равен брой точки от блок - седем.

Гънтър грабна наградата за най-полезен играч в мача, завършвайки като топ реализатор с 18 точки.