Опитните ММА ветерани Джеф Монсън и Александър Емеляненко направиха реванш 10 години по-късно. Двамата оглавиха галавечерта на организацията Hardcore FC, която се проведе в Москва.

Битката им беше в тежка категория и с голи ръце. Много хора очакваха да видят нокаут в тази среща, но това не се случи. Емеляненко и Монсън издържаха 3-те рунд по 2 минути и стигнаха до съдийско решение.

В първия рунд Александър започна добре и разби носа на своя опонент. Емеляненко успя да прати в нокдаун Монсън. Във втория рунд Джеф излгеждаше добре и успя да вкара две бомби в главата на Александър.

Емеляненко показа издръжливост и остана на крака. В края на рунда двамата влязоха в клинч, където Монсън вкара серия от крошета в тялото на руснака. В третия рунд Емеляненко стоеше на дистанция и вкарваше удари.

Монсън не показа много в този рунд и просто поемаше джабовете на Емеляненко. Алексаднър му отвори аркади и разкървави лицето на своя съперник. Така битката им стигна до решение, което беше единодушно за Александър.

След края на битката Монсън благодари на Емеляненко и си призна, че е бил по-слаб боксьор от него. В първата им битка по правилата на ММА през 2012 година в Русия Джеф спечели със събмишън във втория рунд.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове