Ред Бул Залцбург приема Байерн Мюнхен в мач от осминафиналите на Шампионска лига. Това ще бъде двубой на Давид срещу Голиат. Един срещу друг застават съседите от Австрия и Германия, като всички очаквания са баварците да нямат особен проблем да продължат напред в турнира. Домакините обаче ще направят всичко по силите си, за да объркат сметките на своя съперник.

Ред Бул ще защитава честта на родината си, след като стана първият отбор от Австрия, който достига до 1/8-финалите на Шампионската лига. Макар да не разполага със звезди в състава си, тимът има много качествени млади футболисти, които са надъхани да се докажат пред света.

Пътят на Залцбург до елиминациите не бе лек, но тимът успя да завърши на 2-ото място в своята група с 10 точки, изпреварвайки опитен турнирен боец като Севиля. Интересното е, че повечето от тези 10 точки бяха спечелени като домакин, което е още един знак, че днес австрийците никак не са за отписване и ще дадат сериозен отпор.

Байерн от друга страна стигна до този сблъсък по абсолютно категоричен начин. Германският шампион помете съперниците си в своята група Е, записвайки 6 победи от 6 мача с голова разлика 22:3. Освен това баварците уверено вървят към поредната си титла в Бундеслигата, където имат комфортна преднина на върха. Така че възпитаниците на Юлиан Нагелсман вече ще съсредоточат вниманието си повече към Шампионската лига, където целта, както винаги, е спечелването на трофея за седми път в историята си.