Karsan продължава да бъде екологично чистият избор за градски транспорт със своята 100% електрическа продуктова гама и сега електрифицира и съседната България след няколко други европейски страни. Карсан продаде 4 автобуса e-JEST на Община Добрич. Това е първият електрически микробус в България за градски транспорт в града. Машините са закупени от Община Добрич с европейско финансиране и се отличават с уникални размери в 6-метровия клас, висока маневреност и превъзходен пробег. Износът на e-JEST на Karsan е и първата поръчка на електрически микробус в историята на България.

Със своя екопрофил, комфорт, висока производителност и идеални размери, електрическите автобуси на Karsan продължават да завладяват европейските градове. България продължава да инвестира в обществен транспорт по екологичен начин и избра Karsan e-JEST като първото си електрическо превозно средство с размер на микробус. С този износ за България, където Karsan вече имаше присъствие с автопарка си от автобуси с дизелово гориво и CNG, броят на автобусите Karsan в страната вече е почти 50.

Машините са от доказал се производител, предлагат висока маневреност и несравнимо удобство за пътниците. e-JEST е оборудван с електродвигател на BMW с мощност 184 к.с. и 290 Нм въртящ момент с допълнителни батерии от 44 или 88 кВтч, също произведени от BMW. Предлагайки най-добрата производителност в 6-метровата автобусна линия с обхват до 210 км, малкият градски автобус e-JEST също може да се похвали с регенеративна спирачна система, която осигурява възстановяване на енергията, като позволява на батериите да се самозареждат до 25% .

На разположение на водача се10,1-инчов мултимедиен сензорен екран, напълно цифрово табло, безключово запалване и USB портове, както и с допълнителна WiFi съвместима инфраструктура, e-JEST предлага достатъчен комфорт в сравнение с леките автомобили благодарение на независимото си окачване на 4-е колела.