Очакваната нова вълна полярен студ и стриктните здравни мерки, съпровождащи цялата олимпиада, ще се отразят и на закриването в Пекин. Организаторите планират церемонията да бъде максимално съкратена, а участниците в нея от отделните държави – редуцирани до минимум.

Същевременно повечето спортисти бързат да заминат веднага за следващите си стартове, предстоящи до края на зимата. Подобна е ситуацията и в българския лагер, в който състезателите отпътуват веднага след състезанията си от Пекин. Биатлонистите ни заминават утре през нощта директно през Милано за участие в оставащите до края на зимата кръгове за Световната купа във Финландия, Естония и Норвегия, а Благой Тодев и Лора Христова се запътиха към световното младежко първенство в Солт Лейк сити. Владимир Зографски вече е в Любляна за да продължи световния тур в ски-скока, сноубордистът Радослав Янков и състезателят на шейни Павел Ангелов също отпътуваха фокусирани в изпитанията до края на сезона.

Скиорите алпийци и фигуристката Александра Фейгин приключиха последни от нашите олимпийските си стартове и заминаха за България, тъй като предстоящите нови важни изпитания не им позволяват оставане в Китай до закриването в края на седмицата.

Това означава, че на заключителната церемония на Олипиадата няма да присъстват български спортисти, а знаменосецът на делегацията ще бъде определен по-късно.