Новият турнир на УЕФА Лига на конференциите продължава със следващата си фаза - плейофите за влизане в осминафиналите. Двубоите ще са разделени на две групи, като половината ще се изиграят от 19:45 часа, а другите от 22:00 часа.

По-интересна изглежда втората група, в която ще видим мачове като Селтик - Бодьо/Глимт, Лестър - Рандерс, Марсилия - Карабах и Спарта (Прага) - Партизан.

“Детелините" се намират в отлична форма в Шотландия, като отборът няма загуба в последните си 17 мача и има 9 поредни победи. Бодьо/Глимт беше в група с нашия ЦСКА - София и се оказа една от приятните изненади в турнира, но сега излиза променен. Голяма част от основните играчи на норвежците напуснаха през януари, а отборът няма официален мач от 12 декември. Очакванията са Селтик да постигне лесен успех.

Лестър също изглежда като фаворит срещу датския Рандерс. “Лисиците" обаче нямат мач без допуснат гол през годината, което може да направи изхода на мача трудно предсказуем. Интерес предизвиква и сблъсъка между Спарта и Партизан в Прага.

Сръбският гранд стигна до плейофите през групите на Лигата на конференциите, докато чехите идват от Лига Европа.