"Благодаря на федерацията, че ни финансира за това голямо събитие. Хавиер (Ибаниес) ще се бие със същия боксьор, с който имаше инцидент на световното първенство – французин. В неговата категория е и световният шампион от САЩ. Очакваме да покажем качеството, което притежава целият отбор. Трябва да подчертаем подобрението и напредъка на Кристиян Николов и също така новите момчета, които преминаха от младежкия в мъжкия отбор, те имат силно желание да се докажат. От нашите най-опитни състезатели очакваме най-добрите резултати“.

Борислав Бояджиев, национален треньор младежи и мъже:

"Искам да дадат най-доброто от себе си, за да постигнат максималния резултат спрямо възможностите им. Младите боксьори се надявам да се влеят достойно в редиците на мъжкия бокс, да стъпят стабилно. Имат пример от Радо Панталеев и Дани Асенов и вярвам, че ще дадат всичко от себе си. Скачат направо в дълбоките води, но сме готови за това предизвикателство“.

Радослав Панталеев, носител на купата за 2021 г.:

"Очакванията са много големи. Подготовката не премина по план, защото се качих на Белмекен, разболях се и на втория ден слязох. Тренирах в София, но тази седмица ще направим спаринги и ще изчистим детайлите. Не за първи път се сблъсквам с трудности, но вярвам, че ще се правя добре“.

Кристиян Николов:

"Тренирани сме, надявам се да дадем най-доброто от себе си, за да атакуваме първите места. След това имаме европейско до 22 години и за мъже, целим се високо. Трябва да вървим напред и нагоре“.

Хавиер Ибаниес:

"Благодаря на федерацията, че ни осигуриха такава добра подготовка. На Белмекен тренирахме много добре, чувстваме се в отлична форма и очакваме много добър резултат“.

Даниел Асенов:

"Тренировъчният процес мина успешно за нас. Успяхме да влезем във форма и ще опитаме да дадем най-доброто от себе си“.

Радослав Росенов:

"Подготовката мина успешно. Напълно готов съм да вляза при мъжете и да им покажа на какво съм способен“.

Уилиам Чолов:

"Тренирахме много усърдно. "Странджа“ ще бъде много сериозен турнир, със силни боксьори. Мотивиран съм да покажа най-доброто от себе си. Ще гледаме да надграждаме и да трупаме победи“.