Ботев (Пловдив) записа много ценен успех с 2:0 при визитата си на Арда (Кърджали). "Канарчетата" стигнаха до трите точки благодарение на две от резервите си. Антоан Бароан (75) беше точен за гостите след подаване на Димитър Тонев. И двамата се появиха в игра от резервната скамейка и им трябваха само три минути, за да изработят важното попадение. В добавеното време след удар на Бароан Милен Стоев си отбеляза автогол. Арда обаче може да съжалява, че не взе нещо от двубоя.

Непирятен инцидент се разигра през втората част. Агитката на канарчетата хвърли сигнална ракета на терена, която падна до капитана на домакините Иван Коконов и му изгори рамото.

Мачът бе и официален старт на пролетния полусезон, макар и вече да се изиграха два отложени от есента двубоя. След този успех "канарчетата" заемат 3-ото място в класирането с актив от 35 точки и мач повече от Черно море с 32, а Арда е на 9-о място с 22. Това беше и второ поражение на тима от Кърджали, след като в отложения двубой срещу Лудогорец у дома също загуби.