Националният отбор на България за мъже под 18 години бе избран за Отбор №1 на месец януари в традиционната класация на Пресклуб "България“. Признанието идва за първото място на Балканиадата в София, която се явяваше европейска квалификация и спечелването на квота за Евроволей 2022 в Грузия. Селекционерът на тима Виктор Карагьозов пък триумфира за Треньор №1 на месеца в допитването до спортните журналисти.

Така волейболът печели поредна награда, като любопитното в случая е, че първите две места в класациите за януари се заемат от представители на този спорт.

Националният тим получи 11 гласа от вота на спортните редациии, като спечели в конкуренцията с мъжкия тим на Хебър (Пазарджик), който вдигна Купа България.

В анкетата за треньор на месеца Виктор Карагьозов е първи с 11 гласа, отново в съперничество с Камило Плачи, наставник на Хебър, който остана на втора позиция.

На награждаването присъстваха вицепрезидентът на БФВ Давид Давидов, старши-треньорът Виктор Карагьозов и разпределителят Симеон Николов.

"За нас винаги е радост, когато сме във фокуса на общественото мнение със заслужени резултати. Това е една стъпка към по-големите цели. Ще направим всичко възможно г-н Карагьозов и неговите състезатели да получат най-добрите условия за подготовка за Европейското първенство в Грузия. Надяваме се, че ще имаме и други отбори, които ще попаднат на това място, на което днес е тази селекция.

Голям брой наши състави ще участват в различни международни състезания през годината. Имаме амбицията и очакването те да получат подобна оценка. Желаем им успех и отново подчертавам, че условиятя, които ще получат, ще бъдат адекватни за високи спортни успехи. С общи усилия можем да се върнем към медалите при мъжете и жените “, заяви вицепрезидентът Давид Давидов.

"Благодаря за тази оценка. Според мен България е генетично предразположена към волейбола и успе

хите го показват. Вече имаме визия за подготовката за Европейското първенство. Тя ще започне на 1 юни в Самоков. Предвиждат официални мачове с провеждането на Балканиада. Ако тя все пак не се състои, тъй като все още не е потвърденаот Блаканската асоциация, ще направим всичко възможно да обезпечим с контроли тима преди Европейското първенство, коментира селекционерът Виктор Карагьозов.

"Благодаря на федерацията за всички условия, които ни бяха предоставени за тази Балканиада. След като спечелихме квалификацията сега мечтите ни вече ни са за медал от Европейското първенство“, заяви разпределителят Симеон Николов.