Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе последния си мач в групите на Шампионската лига за този сезон. Маричанки са домакини на руския Динамо – Ак Барс (Казан) в зала Колодрума на 15 февруари (вторник), от 19:00 б.в.

В група D на Шампионската лига са още отборите на Фенербахче Опет (Истанбул) и френския Безие (Безие).

Подробности за билетите, които вече са в продажба може да видиш – тук. Студенти, ученици и пенсионери ще влизат безплатно.

В последния си мач в Шампионска лига маричанки загубиха в много драматичен мач домакинството си на френския Безие с 2:3 гейма. Динамо загуби у дома от Фенербахче с 0:3 гейма.

В класирането Марица е на четвъртото място с една спечелена точка, а на третото място е Безие с пет точки, втори са Динамо с 10 точки, като рускините със сигурност ще завършат на втората позиция, но все още не е ясно дали ще са сред трите най-добри втори отбори, които ще продължат към елиминациите. Групата спечели Фенербахче, който кръг преди края води с 14 точки и си осигури място на елиминациите.

В последната си среща преди мача маричанки победиха като гост ЦСКА (София) с 3:1. Последният мач на Динамо в първенството беше на 23 януари, когато тимът победи като домакин Одинцово (Одинцово) с 3:0.

В класирането в българското първенството Марица е лидер без загуба с 27 точки, а Динамо е лидер в руския елит с 41 точки.

В първия мач между двата отбора Динамо победи Марица с 3:0 в Русия.

Какви са очакванията в Марица преди двубоя – виж тук.

Жълто-сините участват в Шампионска лига, след като спечелиха за седми пореден път шампионската титла в България, а Динамо завърши на третото място в руския волейболен елит.

Марица е играла срещу пет отбора от Русия в Шампионската лига.

Двубоят ще бъде под номер 52 за Марица в европейските клубни турнири.

Срещата ще бъде излъчена на живо по Max Sport 2, както и онлайн по EuroVolleyTV.