Световната шампионка в спускането от Кортина д'Ампецо 2021 Корин Зутер спечели спускането в алпийския център в Янцин. Преди спускането на швейцарката трите италианки София Годжа, Надя Делаго и Елена Куртони бяха на първите три позиции и изглеждаха почти сигурни на подиума. Те обаче бяха шокирани от спускането на Зутер, която не направи нито една грешка и с време от 1:31.87 стигна до златото.

Среброто остана за Годжа, която бе на само 0.16 секунди от защитата на титлата си от Пьончан 2018. Звездата на италианските ски участва в Пекин само три седмици след тежкото си падане в Супер-Г в Кортина, в което контузи своето коляно. Нейното присъствие на Игрите в Пекин бе под въпрос до последния момент, но все пак тя се възстанови на време и малко не ѝ достигна за второ поредно злато.

Бронзът бе спечелен от Надя Делаго, която няма нито един подиум в кариерата си в Световната купа, но днес кара вдъхновено и завърши на 0.57 зад Зутер.

С победата си днес Зутер затвърди швейцарската доминация в скоростните дисциплини на Олимпадата в Пекин. Швейцарците спечели три от възможните четири златни медала в спусканията и супергигантските слаломи при мъжете и жените. Единствен австриецът Матиас Майер спечели мъжкото Супер-Г, докато Беат Фойц бе над всички в спускането при мъжете, а Лара Гут-Бехрами триуфира в женското Супер-Г. Днес Гут-Бехрами остана едва 16-а с пасив от 2.16 секунди спрямо Зутер.