Главата на Чеченската република Рамзан Кадиров се обърна към украинските власти и украинския народ. В последно време от САЩ всячески се опитват да създават напрежение между Русия и Украйна. Наскоро Джо Байдън дори си позволи да оповести датата, на която Русия ще нападне Украйна.

Евентуален конфликт между двете страни няма да е в полза на никого, защото може да пламне трета световна война. На американците явно много им се иска да има война, която отново да не водят на собствена територия.

Тези неща обаче не се харесват на Кадиров, който не вижда смисъл от война между братски народи. В своя акаунт в социалните мрежи Кадиров пусна изявление по темата и написа:

Скъпи сънародници, за да не давам повод за истерия на недоброжелателите си относно това, че надхвърлям правомощията си, официално заявявам, че това е мое лично мнение. Скромното мнение на руския гражданин Рамзан Кадиров.

Г-н Зеленски, времето за клоунада свърши. Дойде часът да изпълним дълга си към собствения си народ, за да избегнем необратими последици. Тоест днес повече от всякога има нужда от прилагане на споразуменията от Минск, които се подписват не само от президента на Русия, но и от президента на Украйна.

Вие като гарант за конституцията и сигурността на вашия народ и държава сте просто длъжни да направите всичко по силите си, за да избегнете кръвопролития и да установите мир. Президентът Владимир Путин и народите на Русия не искат война. Ние знаем от първа ръка значението на тази ужасна дума.

От курса по История на СССР, който случайно слушах в училище, знам, че люлката на руската държавност и православие е Киевска Рус. Руснаците и украинците са един славянски народ с обща история, култура и религия.

Никога няма да повярвам, че украинците се смятат за част от така наречения "западен свят“ с всичките му изродени "ценности“ и русофобска истерия. Да, така е, въпреки факта, че настоящият антинароден режим и неговата пропаганда правят всичко, за да изкоренят това чувство за общност.

Някъде в дълбините на душата ми блесна надежда, че тази историческа справедливост ще бъде възстановена от самия украински народ без чужда помощ.

Кадиров е собственик на ММА лигата ACA и бойният клуб Ахмат. Този клуб създава едни от най-коравите бойци в света.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове