Consumer Reports публикува резултатите от годишната си класация Най-добрите коли на годината, която има за цел да помогне на американските потребители да направят по-лесен и правилен избор при покупката на следващото си ново превозно средство.

От Consumer Reports споделят, че за да бъде посочен в ТОП 10 класацията, всеки един от автомобилите трябва да е бил класиран сред най-добрите предложения в своята категория, където под внимание са взети показатели като резултати от пътни изпитания, надеждност, удовлетвореност на собственика, безопасност и други.

В категорията Малък автомобил, от Consumer Reports посочват като най-добър вариант за покупка Nissan Sentra, като основни предимства на който от агенцията посочват отличното съотношение между предлагане и цена, за което коментират, че се усеща като по-луксозно от това на конкурентите.

При субкомпактните SUV модели, отличието на Consumer Reports е за Nissan Rogue Sport, а при малките SUV-та е за Subaru Forester.

При средноразмерните седани за Honda Accord, при хибридните предложения Toyota Prius и Prius Prime, при SUV автомобилите с два реда седалки е за Toyota RAV4 Prime, а при тези с конфигурация в три реда е за Kia Telluride.

Honda Ridgeline получава признание TOP Pick при компактните пикапи, а Lexus RX при луксозните средноразмерни SUV модели.

За най-добър вариант за покупка на изцяло електрически автомобил, от Consumer Reports посочват Ford Mustang Mach-E, като посочват, че при него се регистрират значително по-малко проблеми от страна на потребителите.