Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник не остана доволен от равенството 1:1 с Бърнли. Във втори пореден двубой "Червените дяволи" правят силно първо и слабо второ полувреме и изпускат спечелен мач. Германецът смята, че е време тимът му да си вземе поука и да не допуска отново подобно нещо.

"През първото полувреме малко неща можехме да направим по-добре. Вкарахме три гола, но два бяха отменени. Особено вторият никой не разбра защо бе отменен и защо лайнсменът вдигна флага за нарушение на Пол Погба осем секунди след като това се случи, ако въобще можем да говорим за фаул в тази ситуация. Както и да е, но смятам, че трябваше да водим поне с 2:0 на полувремето. Същото казахме и след мача с Мидълзбро. Играхме много силно, контролирахме мача, но важното е да си тръгнеш с победата накрая. Днес спечелихме 1 точка след тези 94 минути и никой не е доволен. Ако искаме да сме в топ 4, не можем да губим точки по подобен начин", смята Рангник.

Той коментира и защо тимът му се представи толкова зле през втората част.

"Второто полувреме не започна добре, не бяхме достатъчно агресивни, не владеехме достатъчно добре топката. В двете минути преди да получим гол три пъти спечелихме топката, правехме тики-така в собствената си половина и я губехме твърде лесно. Поведението ни в послединте 10 секунди преди гола просто не бе достатъчно добро. Имахме двама или трима футболисти в нашето поле, но въпреки това допуснахме да ни отбележат", допълни германецът.

Сега "Червените дяволи" трябва да се концентрират върху следващите два мача със Саутхамптън и Брайтън.

"Дори и да бяхме спечелили срещу Бърнли, щеше да е важно, но сега е още по-важно да вземем шест точки в следващите два мача. Първо обаче трябва да си научим уроците и да внимаваме как играем в подобни срещи. Трябва да подържаме добро ниво не 45, не 70, а 90 или дори 94 минути", завърши специалистът.