Нефтохимик успя да победи Дея волей с 3-1 в бургаското дерби от 13-ти кръг в Ефбет Супер Волей. Така, воденият от Николай Желязков тим застава на втора позиция във временното класиране в мъжкия ни елит.

Двубоят предостави много емоции и смяна на лидерската позиция, но в крайна сметка Нефтохимик беше по-решителен в ключови моменти.

Тимът на Желязков успя да се откъсне в резултата в първия гейм, и с комфортна точкова разлика отвори в своя полза, завършвайки с два аса и три блока. Дея пък допусна няколко грешки да афектират играта им.

Състезателите на Венцислав Симеонов обаче показаха крайна мотивация, повеждайки с 5-1. От другата страна на мрежата пък Нефтохимик допусна шест поредни грешки от сервис, и така и не намери сили да се върне в гейма.

При резултат 1-1 сета, двата тима започнаха игра на “котка и мишка" в третия гейм, но с развитието, Нефтохимик зае доминираща позиция (17-13 в тяхна полза). Дея се доближи при 20-23, но въпреки двата аса на Тодор Вълчев, не успя да вземе превес, а символичните гости се доближиха до победата.

Интригата в мача се запази до самия край на четвъртия гейм, но в играта на нерви, продължила до 29-та точка, Юлиус Фиркал и неговите съотборници успяха да измъкнат победата.

12 блока на сметката на Дея не бяха достатъчни за победа (Нефтохимик завърши със седем). От своя страна, състезателите на Желязков доминираха в атака (58 на 45) и записаха осем аса (към пет за Дея).

Юлиус Фиркал завърши като най-резултатен играч с 24точки, а неговият съотборник - разпределителят Александър Туш беше избран за най-полезен играч на мача.