Бенямин Карл, който елиминирам българина Радо Янков на осминафиналите на паралелния гигантски слалом в сноуборда на Олимпийските игри в Пекин, спечели златния медал в китайската столица. Карл бе втори след пресявките по-рано днес, което му осигури среща с Янков в първата фаза на директните елиминации. В тях австриецът бе с 0.36 по-бърз от българина, след което на четвъртфиналите отстрани сънародника си Александър Пайер.

На полуфиналите Карл се изправи срещу другия ветеран в дисциплината Роланд Фишналер от Италия, който обаче не завърши в тяхната битка и се отправи към малкия финал. В спора за златото Карл победи по изключително драматичен начин словенецът Тим Мастнак, който трябваше да се задоволи със среброто.

Фишналер не успя да се пребори с олимпийския шампион от Сочи 2014 Вик Уайлд от Руския олимпийски комитет, който взе своя трети медал от Олимпийски игри. По пътя си до бронза Уайлд отстрани и победителя в квалификацията по-рано днес Сангхо Лий от Южна Корея, като го победи със само 0.01 секунда на четвъртфиналите.