Политехника записа пета победа от началото на сезона в регион Запад на ББЛ А група. Тимът надви един от водещите отбори в класирането ЦСКА със 74:69 в среща, която се изигра тази вечер в зала "Сейнт Джордж“ в София.

С това победителите днес вече са с баланс 5-9 в шампионата, докато загубата бе пета за "червените“ от 13 мача.

Армейците започнаха двубоя със серия от 6:0, като първият кош на съперника им дойде едва след три минути игра. Постепенно обаче той започна да топи изоставането си и стигна до пълен обрат, като след първата четвърт имаше минимален аванс – 17:16. Подемът в играта на баскетболистите на Янко Янчев продължи и през втория период, като в средата му те поведоха и с двуцифрена разлика, а на почивката бяха напред с 36:26.

След паузата играта тръгна кош за кош, като преди последната четвърт Политехника се оттегли при 58:43 в своя полза. Отборът на Христо Ценов обаче не се отказа в опитите си да обърне развоя на мача. 24 секунди преди сирената тимът намали пасива си едва на 4 точки – 69:73 след две поредни тройки, но символичните гости успяха да удържат водачеството си до последно.

Най-резултатен за успеха бе Ивайло Константинов с 19 точки, като той овладя и 10 борби. Стефан Георгиев също записа дабъл-дабъл – 16 точки и 11 борби, а с 16 точки е и Йордан Кирилов.

За ЦСКА Димитър Генов записа 18 точки и 8 борби. По 12 точки добавиха Даниел Запрянов (8 борби), Виктор Гергов и Мартин Русев.