Миналия уикенд Eagle FC на Хабиб Нурмагомедов направи своя дебют в САЩ със събитието Eagle FC 44 в Маями, Флорида. Преди да стане промоутър, Нурмагомедов беше една от най-големите звезди в ММА.

Битката, която го докара до статут на суперзвезда, се помни с един от най-противоречивите моменти в историята на UFC. На UFC 229 Нурмагомедов защити титлата си в лека категория срещу бившия шампион Конър Макгрегър.

Цялото изграждане на битката беше голяма лудост. Макгрегър нападна автобус, в който Хабиб и други бойци на UFC се возеха. Конър беше полудял и не спря да ръси обиди и закани по адрес на дагестанската звезда.

В крайна сметка в края на 2018 година двамата се биха в Лас Вегас и Хабиб прати Макгрегър в нокдаун. В четвъртия рунд Хабиб приложи neck crank и накара Макгрегър да се предаде.

Секунди по-късно Хабиб прескочи мрежата и предизвика масов бой. Наскоро Хабиб участва в подкаст в САЩ и реши отново да коментира случилото се с Макгрегър:

Няма да кажа, че се гордея с нещо подобно. Сега съм на 33 и половина и не бих прескочил мрежата. Тогава обаче го направих. Преди всичко се подготвях за война.

Влизам в клетката, бия се с този човек и той се предаде. Защо тренирах толкова здраво за тази битка ? Ще се предадеш толкова лесно ?

Просто хванах брадичката му и той почука. Това ме ядоса, защото очаквах повече от него в клетката. Честно казано, не помня всичко, което се случи.

Спомням си, че някой от неговия ъгъл каза нещо и това беше като луд емоционален момент за мен. Тогава си казах, че това парти все още не е приключило.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове