Турнир по правилата на К1 МАКСФАЙТ отново дава шанс на четирима състезатели да премерят сили и умения. Победителите от двата мача в категория 70 кг ще се изправят във финален сблъсък в следващото, 49-то издание от веригата МАКСФАЙТ .

На ринга в столичната зала EFE в хотел Маринела един срещу друг ще се качат Велислав Николов и Александър Рибников, както и Мартин Копривленски срещу молдовеца Денис Тапу.

На ринга на МАКСФАЙТ Мартин Копривленски вече записа участие в Grand Prix K1 серии. По-малкият от братята Копривленски е притежател на балканската тила по кикбокс, носител е на трето място от участието си в полупрофесионалния шампионат за Европейската купа и многократен призьор по муай тай и кикбокс. Съперникът му от Молдова, както Мартин Копривленски има 4 победи на професионалния ринг, но значителен опит от аматьорския спорт. Денис Тапу е световен и двукратен европейски шампион, два пъти абсолютен шампион на Молдова.



Многократният шампион на България и представител на националния отбор Александър Рибников пък ще срещне за съперник многократния шампион на България, бронзов медалист от Европейски шампионат и шампион от турнир в Украйна Велислав Николов.