Организаторите на Купата на Африканските нации обявиха, че сменят стадионите за провеждане на два от четвъртфиналите и един от полуфиналите.

Единият от четвъртфиналите трябваше да се играе на стадион "Олембе“ в Яунде, но сега ще се проведе на друг градски стадион - "Ахмаду Ахиджо“. Причината е трагедията на "Олембе“ на осминафинала между Камерун и Коморските острови в понеделник, когато седем загинаха и общо 38 човека пострадаха.

Футболната конфедерация на Африка (CAF) вече намекна, че ще премести четвъртфинала от "Олембе“, но новината за преместването на мач от стадион "Джапома“ в Дуала на "Ахмаду Ахиджо“ е изненадваща. Единственото възможно обяснение е свързано с оплакването на отборите от състоянието на терена в Дуала.

CAF все още не е взела решение за втория полуфинал, който също трябва да се играе на стадион "Олембе“. От централата обявиха, че решението им ще зависи от резултатите на разследването за трагедията от понеделник. Финалът на Купата на Африканските нации на 6 февруари също трябва да се играе на стадион "Олембе“, но се очаква до тази дата вече да има първоначални резултати от разследването за безопасността на съоръжението.