ММА легендата в тежка категория Жуниор дос Сантос ще търси нокаут в битката си срещу Кубрат Пулев. Двамата ще оглавят галавечерта Triad Combat, която ще се проведе на 26-ти февруари. Пулев вече направи дебют в Triad Combat и успя да унищожи друга ММА легенда в лицето на Франк Мир.

Triad Combat включва техники от бокс и ММА в агресивен и с бързо-темпо двубой, в който бойците са в триъгълен ринг, а рундовете са по 2 минути. За последно Жуниор загуби от Сирил Ган с нокаут в края на 2020 година.

Бразилеца е в серия от 4 поредни загуби с нокаут и няма победа от март 2019 година. Пулев ще разчита на Благой Иванов - Багата, който се би с дос Сантос през 2018 година и загуби след съдийско решение.

В интервю за Брет Окамото от ESPN "Cigano" сподели следното за предстоящата си среща:

Да, подписах с Triller и ни чака голяма битка с Кубрат Пулев в Triad Combat. Пулев е боксьор с много опит и вече се би с Франк Мир в този нов формат на битки. Нямам търпение да се бия, защото това ще бъде комбинация между ММА и бокс. За мен е перфектно. Тренирам и съм във форма.

Вече няколко месеца тренирам бокс и се чувствам страхотно. Битката ни ще бъде на 26-ти февруари и не е далеч. Все още не е ясно в кой град ще се бием, но на мен не ми пука. Обичам бокса и всички ме знаят като боксьор в ММА света. Сега имам шанс да се бия срещу боксьор с много опит.

Пулев се е бил с всички топ боксьори в света. Това е голямо предизвикатество. Пулев се справи много добре срещу Мир. Сега аз ще се опитам да го спра. Аз никога не си избирам битките. Винаги съм приемал каквото предложат. Това може би не беше мъдро решение. Винаги искам да се бия с най-добрите.

Кубрат е корав боец с много опит. Той се е бил с всички топ боксьори и това е битка, която много ме вълнува. Тази битка ми връща добрата енергия. Знам, че ще има лоши коментари за тази битка, но също така ще има и добри. Аз съм на 37 години и си мислех да спра със спорта, но това не е моята истина.

Аз обичам да се бия и в тази битка ще покажа на хората кой наистина съм аз. В тази битка ще видите истинската ми същност и ще бъдете впечатлени. Ще вляза за нокаута.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове