Футбол: Тази вечер ФИФА ще обяви победителя в своята анкета за “Най- добър футболист на 2021 година". Това е част от наградите FIFA The Best, което е сходно събитие като “Златната топка" на “Франс Футбол", но организирано от Световната футболна федерация. Тримата с най-много гласове са Роберт Левандовски, Лионел Меси и Мохамед Салах. Церемонията започва в 20:00 часа в Цюрих

Полският голмайстор на Байерн (Мюнхен) е актуалният носител на приза, а Меси го получи преди това за 2019 година. Аржентинецът изпревари Левандовски за “Златната топка" за 2021 година, а египетския нападател на Ливърпул дори не попадна в топ 3.

На церемонията ще бъдат обявени още победителите в други категории: “Най-красив гол", “Най-добър вратар", “Най-добър треньор" и др. Ще бъде представен и идеалният тим според феновете.

В гласуването участват селекционерите и капитаните на националните отбори, отбрани журналисти и фенове от целия свят, които трябваше да дадат своя вот до 10 декември 2021. Гласовете на тези четири групи имат еднаква тежест - по 25%.