Досегашният футболист на "Етър“ Николас Фемия подписа договор с елитния аржентински клуб "Сармиенто“. Това съобщи новият му клуб в своята официален страница, а новината бе отразена в аржентинските медии.

Фемия игра за "виолетовите“ до края на есенния полусезон и след края му се прибра в Аржентина, откъдето е уведомил "Етър“, че иска да остане в родината си.

"Николас Федерико Фемия е нов играч на "Сармиенто“. 25-годишният полузащитник от България подписа едногодишен договор до края на 2022 година“, обявиха от аржентинския клуб.

Клуб “Атлетико Сармиенто" е от Хунин, провинция Буенос Айрес, Аржентина. В момента тимът се състезава в Primera División, най-високата дивизия на системата на аржентинската футболна лига. След есенния полусезон “Сармиенто" е на 24-о място от 26 отбора и води борба за оставане в елита.

“В “Етър" започнахме трудно годината, но нещата потръгнаха. Завършихме по най-добрия начин. Успях да подобря играта си и да вкарам голове. Футболът в България е техничен, но отстъпва в борбата и играта за втора топка. Те се опитват да играят по-ниско, не толкова агресивно. Няма толкова физически единоборства", заяви Николас Фемия пред ole.com за престоя си в България.