Всички 16 места в турнира за Купата на ББЛ бяха запълнени само броени дни след началото на записването. В надпреварата отново ще участват отбори, както от ББЛ А група, така и от ББЛ Б група.

Микс, Политехника, Правец, Хебър, Балкан -2, Фаб Файв, Миньор 2015 и Локомотив София ще са представителите на регион Запад в ББЛ А група, като прави впечатление, че сред участниците не е действащият носител на трофея Спортист Своге.

От регион Изток ще се включат Ънстопабъл и Шоутайм, а от регион Център – Бавни и яростни и Чавдар Троян.

През този сезон в надпреварата ще има и четири тима от ББЛ Б група: Хасково, Пловдив Мамбас, Раковски и Олимпия Ямбол – всички от регион Юг.

По регламент, за да е гарантирано мястото на даден отбор в турнира, той трябваше да заплати и таксата за първия мач. Няколко тима бяха подали заявка, но без да изпълнят това условие и по тази причина остават извън 16-те, които ще участват в състезанието.

По всяка вероятност няма да има промяна в регламента и увеличаване на броя на участниците на 32. Ако все пак повече отбори изявят желание да участват до крайния срок на 10 януари, 2022 г., организаторите не изключват възможността да обсъдят и тази възможност.

Припомняме, че първият кръг от турнира за Купата на ББЛ да се проведе на 12 и 13 февруари в Перник, а вторият – на 19 март в Хасково. Носителят на трофея през този сезон ще бъде излъчен в Русе, където в периода 16-17 април, 2022 г. ще се изиграят и мачовете от Финалната четворка.

Жребият ще бъде изтеглен на 20 януари, 2022 г.